<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Japans sentralbank sitter stille i båten

Bank of Japan har som ventet besluttet å holde styringsrenten uendret på minus 0,10 prosent.

Publisert 17. juni 2022 kl. 06.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
RØRER IKKE RENTEN: Japans sentralbanksjef Haruhiko Kuroda. Foto: NTB

Den japanske sentralbanken (BOJ) har besluttet å holde styringsrenten uendret på minus 0,10 prosent.

På forhånd var det også ventet at renten ville bli holdt uendret på minus 0,10 prosent, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.

Videre vil sentralbanken vil fortsatt kjøpe tilstrekkelig med statsobligasjoner til å holde renten på den 10-årige statsobligasjonen nær null prosent. Kjøp av statsobligasjoner er uten øvre grense, og kjøp på 0,25 prosent, det øvre nivået i det målsatte intervallet, vil bli foretatt hver dag.

Bank of Japan «vil ikke nøle med å handle når det er nødvendig», og forventer at styringsrentene forblir på nåværende nivåer eller lavere.

Medlem Goushi Kataoka var uenig og ønsket å endre de fremtidsrettede utsiktene for å forankre det mer til inflasjonsmålet.

Sentralbanken venter videre at kjerneinflasjonen vil ligge på rundt to prosent en stund, men senere falle tilbake når bidraget i inflasjon fra energipriser trolig vil avta.

Bank of Japan påpeker også at det vil være nødvendig å ta hensyn til utvikling i finans- og valutamarkedene og deres effekter på Japans økonomiske aktivitet og priser.

TDN Direkt