<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økt risiko for tysk økonomi

Den samlede IFO-indeksen for tilliten i næringslivet i Tyskland hadde en nedgang i juni fra 93,0 til 92,3 mot ventet 92,9.

  Publisert 24. juni 2022 kl. 15.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 134 ord

  Commerzbank mener at den moderate nedgangen skyldes at mange av de selskapene som ble spurt svarte sannsynligvis før Russland reduserte gassleveransene betydelig.

  Tjenestesektoren viste igjen en fin fremgang, som følge av gjenåpningen etter restriksjonene i vinter. I tillegg viste bygg- og anleggssektoren også fremgang. Derimot falt optimismen i både industri og detaljhandel, noterer Nordea Markets.

  «Faktisk så er den økonomiske situasjonen ustabil. En ytterligere reduksjon i russisk gassforsyning kan føre til en alvorlig rasjonering av gass i industrien. I tillegg vil de massive renteøkningene fra Federal Reserve sannsynligvis utløse en resesjon i USA neste år. På grunn av den økte risikoen har vi senket vekstprognosen vår for Tyskland i 2023 fra 2,5 prosent til kun 1,0 prosent», skriver Commerzbank.

  Fredag ettermiddag ble den tyske tiårige statsrenten handlet til 1,46 prosent, opp fra 1,44 prosent torsdag ettermiddag.

  (TDN Direkt)