<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Fed må ha litt flaks

USAs finansminister Janet Yellen mener Federal Reserve trenger mer enn «store ferdigheter» for å klare en myk landing.

  Publisert 12. sep. 2022 kl. 10.34
  Oppdatert 12. sep. 2022 klokken 10.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 212 ord
  HÅPER PÅ MYK LANDING: USAs finansminister Janet Yellen. Foto: Bloomberg

  USAs finansminister Janet Yellen har fortsatt håp om at amerikansk økonomi styrer unna resesjon, går det ifølge Bloomberg frem av et CNN-intervju. 

  – Federal Reserve må viser store ferdigheter og til og med litt flaks for å oppnå det vi iblant kaller en myk landing. Mitt håp er at vi vil få til en myk landing, men det amerikanske folket vet det er avgjørende å få ned inflasjonen, og på lang sikt kan vi ikke ha et sterkt arbeidsmarked om ikke inflasjonen er under kontroll, sa Yellen.

  Finansministeren understreket at Biden-administrasjonen vil la Fed ta seg av pengepolitikken, men la til at administrasjonens mål ligger godt på linje med den amerikanske sentralbankens.

  – Vi vil se et sterkt arbeidsmarked og at inflasjonen kommer ned til mer normale nivåer, fortsatte Yellen overfor CNN, og viste til et for tiden «eksepsjonelt sterkt» arbeidsmarked med to ledige stillinger for hver jobbsøker.

  August-inflasjon tirsdag

  Og allerede i morgen, tirsdag, kommer en ny rapport som viser hvordan amerikansk inflasjon oppfører seg.

  Konsensus peker ifølge Trading Economics mot en samlet inflasjon på 8,1 prosent på årsbasis i august, noe som vil være ned fra 8,5 prosent måneden før.

  Kjerneinflasjonen ventes ned fra 6,1 til 5,9 prosent.

  På månedsbasis er prognosen et fall på 0,1 prosent for samlet inflasjon, men et hopp på 0,3 prosent for kjerneinflasjonen.