<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikere: Riksbankens rentebane er fortsatt for lav

  Publisert 20. sep. 2022 kl. 15.21
  Oppdatert 20. sep. 2022 klokken 15.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 175 ord

  Den svenske Riksbanken offentliggjorde tirsdag den største renteøkningen på tre tiår. Økningen var større enn ventet, men noen analytikere mener prognosen for rentetoppen fortsatt er for lav.

  Riksbanken satt opp styringsrenten med 100 basispunkter, til 1,75 prosent. Ifølge Riksbankens nye prognose vil ikke styringsrenten heves til mer enn 2,50 prosent før utgangen av 2023, og vil ligge der gjennom 2024.

  «Vi forventer at inflasjonen fortsetter å stige i månedene frem til Riksbankens vedtak i november, og når andre sentralbanker øker renten kraftig vil Riksbanken se det som nødvendig med nok en stor renteøkning i november», skriver Swedbank.

  Styringsrenten ventes dermed være på 2,75 prosent på rentemøtet i februar, og Swedbank tror den vil holde seg på det nivået frem til første halvår 2024, hvor de ser muligheten for en økning på 25 basispunkter.

  Svenske kroner styrket seg umiddelbart mot euroen da rentebeskjeden ble publisert, men svekket seg senere til et nivå under det den var før rentebeskjeden. Den toårige svenske statsobligasjonen var opp 9 basispunkter til 2,55 prosent, mens den tiårige statsobligasjonen steg 4 basispunkter til 1,97 prosent.

  (TDN Direkt)