<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Har ett ben i teknisk resesjon

Tilliten i tysk næringsliv synker stadig lavere. Nordea Markets mener økonomien nærmer seg teknisk resesjon.

Publisert 26. sep. 2022 kl. 15.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
SNART I RESESJON: Tyskland, der Olaf Scholz er forbundskansler. Foto: NTB

IFO-indeksen for tilliten i tysk næringsliv falt til 84,3 i september, viste tall sluppet tidligere mandag. Dette er den laveste noteringen siden mai 2020. 

84,3 er ned fra 88,6 i august, og er også lavere enn konsensus som ifølge Trading Economics pekte mot 87,0.

Etter publiseringen står det klart for Nordea Markets at den tyske økonomien står med det ene benet i en teknisk resesjon (negativ BNP-vekst i to kvartaler på rad).

Fallet skyldtes i hovedsak at underindeksen for forventninger til fremtiden falt til 75,2 fra 80,5. Med unntak av mars 2020, under utbruddet av corona, er dette ifølge Nordea det laveste tallet noen gang registrert. Underindeksen for den nåværende situasjonen er imidlertid fortsatt solid, bemerker meglerhuset, selv om den falt til 94,5 – litt under det historiske gjennomsnittet.

Nordea skriver at utviklingen bekrefter informasjonen vi fikk fra PMI-tallene fredag, og at det ikke er noen tvil om at tysk næringsliv går en vanskelig tid i møte. Produsentprisene har steget betydelig, samtidig som importsituasjonen er vanskelig, argumenterer Nordea, og viser blant annet til at Tyskland tradisjonelt har importert mange varer og energi fra både Ukraina og Russland.

(TDN Direkt)