<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jullum: Norsk industri på grensen til resesjon

Det er et relativt kraftig vekstomslag på gang, mener Danske Banks Frank Jullum.

    Publisert 3. okt. 2022 kl. 15.24
    Oppdatert 3. okt. 2022 klokken 15.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord
    GRENSER TIL RESESJON: Mener Frank Jullum, sjefsøkonom i Danske Bank. Eivind Yggeseth

    DNB PMI for industrien falt videre i september, med 1,9 prosent til 50,0 poeng, og er nå under det langsiktige gjennomsnittet. De tre viktigste delindeksene – produksjon, nye ordrer og sysselsetting – falt med 1,1 poeng til 49,8, som ifølge DNB Markets er det laveste nivået siden august 2020.

    PMI-undersøkelsen indikerer at det fortsatt er flaskehalser, påpeker DNB videre. Indeksen for leverandørers leveringstider falt til 56, mens indeksen for innsatspriser tok seg delvis opp etter nedgangen i august. Men etter meglerhusets syn vil Norges Bank neppe bli særlig påvirket av tallene.

    Ifølge Frank Jullum, sjefsøkonom i Danske Bank, betyr fallet at norsk industri nå er på grensen til resesjon. Han viser til at også detaljene er svake, der blant annet leveringstiden falt til sitt laveste nivå siden januar 2020.

    Imidlertid steg prisindeksen igjen, noe som kan skyldes de høye energiprisene, påpeker sjeføkonomen. Alt i alt mener Jullum det var nok en runde med nøkkeltall som bekrefter Danske Banks forventninger om at det er et relativt kraftig vekstomslag på gang.

    TDN Direkt