<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Thailand forventer økonomisk opptur

Etter to år med pandemi, er folk såpass reiselystne at Thailand vil ikke bli påvirket av en ny global økonomisk nedtur, tror landets finansminister. 

Publisert 10. okt. 2022 kl. 10.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
COMEBACK: Etter to år med pandemi håper Thailand på å ta imot opptil 10 millioner turister i år. Her fra Phuket, sør i Thailand.  Foto: Dreamstime

Thailands økonomiske oppgang vil ikke bli påvirket av en global nedtur på grunn av comebacket i turismen, hevder landets finansminister Arkhom Termpittayapaisith mandag. 

– Vår økonomi er avhengig av turisme, som gradvis er i ferd med å komme seg, sier Termpittayapaisith.

Ifølge finansministeren går ikke alle land igjennom den samme økonomiske nedturen, og derfor vil innvirkningen på Thailands turismemarked være begrenset, skriver Reuters. 

– Om vinteren ønsker europeiske turister å unnslippe kulden til Thailand, sier han. 

Håper på 10 millioner turister 

Turisme er den store økonomiske driveren i det som er Sørøst-Asias nest største økonomi. I 2019, året før pandemien, tok Thailand imot 40 millioner turister, som til sammen la igjen 1,91 billioner baht – rundt 540 milliarder kroner. 

Myndighetene i Thailand har tidligere sagt at de forventer at det vil ankomme opp mot 10 millioner turister til landet i år, som vil legge igjen nærmere 64,5 milliarder baht, cirka 18,3 milliarder kroner.

Finansministeren har også tidligere sagt at gjenopprettingen av en vitale reiselivssektoren vil, sammen med økt eksport, hjelpe økonomien til å vokse med mellom 3 og 3,5 prosent i år.