<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbank: Alt tyder på resesjon i eurosonen

Det er nesten sikkert at eurosonens økonomi er i en resesjon. Det mener Commerzbank etter mandagens PMI-tall.

Publisert 24. okt. 2022 kl. 14.40
Oppdatert 24. okt. 2022 klokken 14.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
NESTEN SIKKERT: At det går mot resesjon i eurosonen, ifølge Commerzbank. Her euroskulpturen i Frankfurt. Foto: Bloomberg

Commerzbank mener at etter dagens europeiske PMI-tall, er det nesten sikkert at eurosonens økonomi er i en resesjon.

Foreløpige sammenstilte tall viser at innkjøpssjefenes forventningsindeks (PMI) i euroområdet var 47,1 i oktober, mot 48,1 foregående måned. På forhånd var det ventet en indeks på 47,5 poeng, ifølge Trading Economics.

Særlig viser Commerzbank til PMI for tjenestesektoren, omtalt som det mest pålitelige økonomiske barometeret, som falt til 48,2. Det er det laveste nivået siden februar 2021, da covid-19-tiltakene kastet den europeiske økonomien inn i en dyp resesjon. Og nå setter den vedvarende kjøpekraftsvekkselen stadig dypere spor i det private konsumet.

Situasjonen i industrien er enda mer kritisk, skal vi tror Commerzbank. Ikke bare lider industrien under svakere etterspørsel fra private husholdninger, men de massive økningene i elektrisitets- og gassprisene gjør også produksjonen av enkelte varer ulønnsomme – som fører til at bedrifter må kutte produksjonen til tross for tilstrekkelige bestillinger. På toppen av det gjør usikkerhet rundt fremtidige naturgassleveranser selskapene mer forsiktige, som taler for mindre investeringer.

I eurosonen tyder alt på en resesjon, oppsummerer den tyske banken.

(TDN Direkt)