<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lagarde: – Destinasjonen er klar, og vi er ikke der ennå

Enter å ha kommet med en trippelheving i forrige uke, varsler nå ESB-sjef Christine Lagarde at sentralbanken vil fortsette med rentehevingene frem til inflasjonen faller. 

  Publisert 1. nov. 2022 kl. 09.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 191 ord
  FORTSETTER Å HEVE: ESB og Christine Lagarde. Foto: Bloomberg

  ESB-sjef Christine Lagarde sier et intervju at Den europeiske sentralbanken (ESB) må fortsette å heve renten for å bekjempe inflasjonen, selv om sannsynligheten for resesjon i eurosonen har økt. 

  – Vårt mandat er prisstabilitet, og vi må levere på det ved å bruke alle verktøyene vi har tilgjengelig, sier Lagarde til det latviske nyhetsbyrået Delfi og la til:

  – Vi er fast bestemt på å gjøre det som er nødvendig for å bringe inflasjonen tilbake til vårt 2-prosentmål.

  – Destinasjonen er klar

  ESB har hevet renten med 200 basispunkter, 2 prosentpoeng, i løpet av deres tre seneste møter, og det er ventet at sentralbanken vil fortsette i samme spor, skriver Reuters. 

  – Destinasjonen er klar, og vi er ikke der ennå. Vi vil ha ytterligere rentehevinger i fremtiden, sier ESB-sjefen. 

  Ifølge Reuters steg inflasjonen i eurosonen 10,7 prosent i oktober, og det er ventet at den vil holde seg over 2-prosentmålet gjennom 2024, noe som igjen gir en økt frykt for at bedrifter og husholdninger gjør egne grep for å tilpasse seg situasjonen.

  – Jo lenger inflasjonen holder seg på så høye nivåer, jo større er risikoen for at den sprer seg over hele økonomien, sier Lagarde.