<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Handelsbanken: – Nå er risikoen mer tosidig

Flere Fed-medlemmer er bekymret for hvor hardt rentehevingene vil treffe realøkonomien.

    Publisert 24. nov. 2022 kl. 09.30
    Oppdatert 24. nov. 2022 klokken 09.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 210 ord
    FØLGER MAKROUTVIKLINGEN I USA: Senioranalytiker Sara Midtgaard i Handelsbanken. Foto: Ivan Kverme

    Onsdag kveld ble referatet fra møtet i Federal Reserves rentekomite i starten av november offentliggjort.

    «En betydelig majoritet av deltagerne mente det ville være passende å senke farten på renteøkningene», skrev Fed i rentereferatet.

    Nyheten ble godt mottatt på New York-børsen, hvor Nasdaq-indeksen gikk opp 1 prosent mens S&P 500 og Nasdaq la på seg henholdsvis 0,6 prosent og 0,3 prosent. Den amerikanske toåringen falt videre etter onsdagens duete Fed-referat. 

    Tosidig risiko

    Ifølge Handelsbanken er flere Fed-medlemmer bekymret for hvor hardt rentehevingene vil treffe realøkonomien med tiden. Her kan det være faktorer som enda ikke har fremkommet i dataene.

    «Risikoen er dermed mer tosidig; det vil si at det er en like stor risiko for at Fed tar i for mye som at de tar i for lite», skriver senioranalytiker Sara Midtgaard i en oppdatering fra Handelsbanken.

    Hun understreker at det er uenighet blant medlemmene om topp-punktet blir høyere enn tidligere anslått.

    «Det nyanserer budskapet fra Powell, nemlig at rentetoppen ventes å bli høyere enn tidligere lagt til grunn, under sist pressekonferanse. Referatet presiserer imidlertid ikke om det er mange eller få som er uenig med Powell sine uttalelser om rentetoppen», skriver Midtgaard.

    Markedet priser fortsatt rentetoppen opp mot 5 prosent, men forventningene til rentesettingen videre fremover har nå falt tilbake til nivåene vi så i forrige uke.