<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prisgaloppen bremser opp i Tyskland

Den tyske inflasjonen kryper ned mot ensifret nivå igjen, hjulpet av lavere energiprisvekst. Matprisene derimot, øker enda raskere før julestria.

  Publisert 29. nov. 2022 kl. 15.11
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  NED FRA REKORDNIVÅ: Inflasjonen i Tyskland. Her fra en gate i Stuttgart denne uken. Foto: Bloomberg

  Konsumprisveksten i Tyskland avtok i november fra rekordnivået måneden før, viser foreløpig statistikk. Den annualiserte inflasjonen var på 10,0 prosent, ned fra 10,4 prosent i oktober.

  Ifølge Trading Economics var det ventet på forhånd at inflasjonen skulle bli værende på 10,4 prosent.

  Energiprisene medvirket til bremsen. Prisveksten her avtok til 38,4 prosent i november, fra 43,0 prosent i oktober. Veksten i matprisene derimot, tiltok fra 20,3 til 21,0 prosent.

  Sist gang den annualiserte inflasjonen var ensifret, var i august, da prisene økte med 7,9 prosent.

  På månedsbasis var den tyske konsumprisveksten på minus 0,5 prosent – den første nedgangen på et år. Her var konsensus minus 0,2 prosent, etter en inflasjon på 0,9 prosent i oktober.

  EU-harmonisert

  EU-harmonisert var den annualiserte inflasjonen på 11,3 prosent, i tråd med konsensus, etter en prisøkning på rekordsterke 11,6 prosent i oktober.

  Fra oktober til november var den EU-harmoniserte prisveksten flat, mot konsensus på 0,1 prosent og 1,1 prosent måneden før.