<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ledigheten holder seg lav

Den registrerte ledigheten holder seg på 1,6 prosent, men NAV ser tegn til svakere etterspørsel etter arbeidskraft.

    Publisert 2. des. 2022 kl. 10.00
    Oppdatert 2. des. 2022 klokken 10.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 197 ord
    LAV LEDIGHET: Viser tall fra NAV fredag. Foto: NTB

    Tall fra NAV viser fredag at 45.700 personer var registrert som helt arbeidsledige i slutten av november, tilsvarende 1,6 prosent. Dette er uendret fra oktober.

    Konsensus pekte ifølge TDN Direkt mot en registrert (ujustert) ledighet på 1,6 prosent.

    Sesongjusterte tall viser at antall arbeidssøkere registrert hos NAV falt med 1.100 i november. Det er nå 77.500 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos NAV, noe som utgjør 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

    – Arbeidsledigheten holdt seg lav i november. Samtidig ser vi tegn til at arbeidsmarkedet svekkes noe. Etterspørselen etter arbeidskraft har gått sakte nedover det siste året, og antall nye arbeidssøkere fortsetter å øke, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en kommentar.

    Bruttoledigheten – summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 56.700 personer og tilsvarer 1,9 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 20.800 (0,7 prosent), registrert som delvis ledige.

    2.400 av de helt ledige er permitterte, mens det samme gjelder for 2.100 av de delvis ledige. De permitterte utgjør samlet 0,2 prosent av arbeidsstyrken i november.

    – Den siste måneden har det vært flere medieoppslag om permitteringsvarsler i oppdrettsnæringen, men foreløpig har ikke dette ført til en tilsvarende økning i permitterte fra næringen, sier Holte videre.