<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økt aktivitet i Kenya

Aktiviteten øker og inflasjonen faller i Kenya. 

  Publisert 5. des. 2022 kl. 11.07
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 118 ord
  BEDRING: Landbruket, som er Kenyas største økonomiske sektor og arbeidsgiver, viser tegn til bedring etter en langvarig tørke som har ført til at nesten 5,5 millioner mennesker møter sult, ifølge FN. Foto: Bloomberg

  I Kenya steg aktiviteten i privat sektor i november igjen, etter at den hadde hatt et tilbakeslag i oktober. Ifølge en undersøkelse kommer aktivitetsveksten av forbedret produksjon i landbruks- og byggesektoren, skriver Reuters. 

  PMI-indeksen i det østafrikanske landet steg til 50,9 i november, opp fra 50,2 i oktober. I september sto indeksen på 51,7. Målinger over 50,0 tyder på vekst i forretningsaktiviteten, mens under tyder det på en nedgang.

  Inflasjonen i Kenya falt på årsbasis til 9,5 prosent, fra 9,6 prosent en måned tidligere. Det er den første inflasjonsnedgangen siden februar, godt hjulpet av prisnedgang på mat og drivstoff. 

  Ifølge Reuters økte imidlertid innsatskostnader, drevet av dyrere import på grunn av den en svakere kenyansk shilling mot dollar samt høyere skatt og transportkostnader.