<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Detaljhandelen faller mer enn ventet i eurosonen

Omsetningen i detaljhandelen i eurosonen sank i oktober 1,8 prosent fra måneden før. 

Publisert 5. des. 2022 kl. 11.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
MINDER HANDEL: På månedsbasis faller omsetningen på nonfood-produkter mest i oktober i eurosonen, med en nedgang på 2,1 prosent. Her fra Berlin.  Foto: Bloomberg

Data som ble sluppet mandag viser at detaljhandelen i eurosonen var svakere enn ventet i oktober. Nedgangen i handelen gjør at flere ser på dette som en tegn på at den forventede tekniske resesjonen nå er i begynnelsen. 

Ifølge statistikkbyrået for EU falt detaljhandelen blant de 19 landene som deler valuta falt med 1,8 prosent på månedsbasis, mens på årsbasis ble nedgangen 2,7 prosent. På forhånd var det ventet et fall på 1,7 prosent på månedsbasis og 2,6 prosent på årsbasis, viser tall Reuters har hentet inn. 

Fallet ved inngangen til årets siste kvartal er i takt med EU-kommisjonens forventninger m en økonomisk nedgang i fjerde kvartal i år, som vil bli etterfulgt av nok et produksjonsfall i første kvartal i 2023. 

Ifølge Reuters er fallet blant nonfood-produkter på månedsbasis største, med en nedgang på 2,1 prosent. Mens salget av mat, drikke og tobakk var det som falt mest på årsbasis, med en nedgang på 3,9 prosent.