<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fokuset rettes nå mot viktig rapport tirsdag

Norges Banks Regionalt nettverk-rapport ventes å vise ytterligere svekkelse av vekstutsiktene.

    Publisert 5. des. 2022 kl. 15.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 221 ord
    TIRSDAG KLOKKEN 10: Da offentliggjøres Norges Banks Regionalt nettverk-rapport. Foto: Bloomberg

    Fokuset i det norske rente- og valutamarkedet vil tirsdag være rettet mot Norges Banks Regionalt nettverk-rapport, som ventes å vise en ytterligere svekkelse av vekstutsiktene.

    Det regionale nettverket til Norges Bank viste et tydelig omslag i august med lavere vekst i produksjonen og forventninger om nedgang i produksjonen i løpet av de neste seks månedene, påpeker DNB Markets i en oppdatering mandag.

    «Vår egen MacroScore-indeks for Norge har falt markert de siste månedene til og med november. Konjunkturbarometeret for industrien i tredje kvartal og NHOs medlemsundersøkelse viste det samme. Derimot tyder nasjonalregnskapstallene til og med september på at økonomien styrket seg gjennom tredje kvartal og trolig hadde en tydelig vekst inn i oktober», skriver meglerhuset.

    DNB Markets venter at produksjonsindeksen i Regionalt nettverk vil svekke seg ytterligere, der indeksen for produksjonen siste tre måneder faller til 0,2, fra 0,43 forrige gang, mens produksjonsutsiktene for de neste seks månedene ventes å avta til minus 0,2, fra minus 0,16. Også Handelsbanken Capital Markets venter at rapporten vil vise at vekstutsiktene har falt dypere ned i minus, ifølge en oppdatering.

    Forøvrig viste statistikk fra Eiendom Norge mandag at boligprisene i Norge falt med 2,2 prosent i november på månedsbasis. Justert for sesongvariasjoner var prisene ned 0,9 prosent, mens Norges Bank ventet et prisfall på 0,5 prosent.

    (TDN Direkt)