<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla-salget stupte i Kina

  Publisert 11. mai 2020 kl. 12.59
  Oppdatert 11. mai 2020 klokken 13.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  MINDRE POPULÆR: Elbilsalget steg i april i Kina, men Tesla Model 3-bilene var ikke så populære. Foto: Bloomberg

  Salget av Tesla Model 3 i Kina falt med 64 prosent fra mars til april. I april solgte Tesla 3.635 biler av typen Model 3, sammenlignet med 10.160 biler i mars, ifølge CNBC, som viser til tall fra den kinesiske bilforeningen CPCA.

  Kollapsen i salget kommer til tross for at elbilsalget i april var 9,8 prosent høyere enn i mars i Kina. Bilforeningen peker på et oppsving i etterspørselen etter at coronaviruset og smitteverntiltakene sørget for nedgang tidligere i år. 

  Smitteverntiltakene i Kina påvirket Tesla ved at selskapet tidligere i år måtte stenge den helt nye fabrikken i Shanghai. 

  Aksjekursen i Tesla har svingt enormt gjennom coronakrisen. Men mens andre bilprodusenter har sett sine verdier fordufte, kan Tesla-aksjonærene foreløpig smile. Aksjekursen ble sist handlet til 819 dollar, omtrent det dobbelte siden nyttår. I midten av mars var kursen under 400 dollar.

  Europeiske aksjebørser åpnet opp på mandag, men falt i minus i løpet av dagen. Amerikanske børser lå an til å åpne ned.