<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nel raser på rød Oslo Børs

Equinor er derimot opp etter sterke kvartalstall. 

  Publisert 24. juli 2020 kl. 12.38
  Oppdatert 24. juli 2020 klokken 12.56
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 419 ord
  FORTSATT I RØDT: Oslo Børs har ikke snudd morgentimenes trend Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

  Hovedindeksen er fortsatt ned fredag formiddag, nå 0,37 prosent. Oslo Børs står i skrivende stund i 840,43 poeng. Det har blitt omsatt aksjer for 2,02 milliarder kroner.

  De asiatiske børsene faller fredag, og da spesielt i Kina, der Shanghai Composite-indeksen er ned 3,86 prosent. Fallet finner sted etter stadig større spenning med USA etter sistnevnte ba Kina om å stenge konsulatet deres i Houston. Tidligere statsminister i Australia og Kina-ekspert, Kevin Rudd, hevdet forholdet var på sitt dårligste på 50 år. 

  Oljen skyter fart

  Mens Brent-oljen var marginalt opp i morgentimene fredag, har den snudd nesen oppover.

  Brent-oljen er ved lunsjtider opp 0,95 prosent til 43,72 dollar pr. fat, mens WTI-oljen klatrer 1,07 prosent til 41,48 dollar pr. fat.

  – Råvareprisene prøver å stabilisere seg, mens forventningene fortsatt er høye om at Kongressen (i USA) vil komme med en ny krisepakke. Gårsdagens amerikanske nøkkeltall (se lenger ned) viser at den økonomiske oppgangen sliter, sier Edward Moya, markedanalytiker i OANDA, ifølge Reuters.

  Etter Equinor la frem kvartalstall som slo analytikernes forventninger stiger selskapet på børs. Aksjen er i skrivende stund opp 3,29 prosent. Aker BP er marginalt i rødt ned 0,05 prosent. 

  Nel klarer ikke snu trenden

  I morgentimene fredag fortsatte Nel fallet fra torsdag, og har foreløpig ikke klart å snu trenden. Aksjen, som er dagens mest omsatte, ligger i skrivende stund ned 7,32 prosent og handles til 17,80 kroner. Kursfallet finner sted etter Nels største kunde, Nikola, har hatt noen tøffe dager på børs, noe det ser ut til at førstnevnte bærer preg av. 

  Kongsberg Automotive har hatt en turbulent fredag etter å ha åpnet i grønt, men snudde ned 6,38 prosent. Aksjen har klart å hente inn noe av fallet, men er fortsatt ned 2,94 prosent. Kjendisinvestorene Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly har nylig solgt seg kraftig ned i selskapet, sammen med Jan Petter Sissener som er ute av topp 50-listen.

  Det er tett blant aksjene som faller mest, men det er foreløpig Hexagon og Techstep som leder an med 8,81 prosent og 8,67 prosent nedgang.

  Vinnere

  Etter Havila kunne rapportere om en ny avtale ruset aksjen opp 19,66 prosent i morgentimene. Økningen har tiltatt fram til lunsjtider og er i skrivende stund opp 23,02 prosent og handles til 3,10 kroner. 

  River iGaming og Aega følger Havila hakk i hæl med økning på henholdsvis 19,35 prosent til 7,40 kroner og 18,80 prosent til 1,39 kroner.