<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Amerikanske markeder fortsetter i full fart nedover

Etter blodrøde børsdager i Europa og Asia synker amerikanske indekser rett ned.

Publisert 20. sep. 2021 kl. 19.42
Oppdatert 20. sep. 2021 klokken 22.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
RØDT: De amerikanske hovedindeksene fortsetter rett nedover. Foto: Dreamstime

Etter rett under fem timers handel følger de amerikanske børsene den internasjonale dagstrenden. Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq faller alle over 2,4 prosent, noe som er en av de verste børsdagene så langt i år.

Oljeprisen er heller ikke noe lyspunkt mandag kveld, der brent-oljen i skrivende stund er ned 1,8 prosent til 74,19 dollar per fat.

Bredt fall i Tech

I tech-sektoren synker alle de største selskapene på Wall Street. Apple og Amazon er for øyeblikket de største taperne, ned henholdsvis 2,65 og 3,5 prosent.

Videre er det katastrofetilstander blant shippingselskaper. Det Fredriksen-kontrollerte rederiet Golden Ocean Group, som er notert både på Oslo Børs og Nasdaq, synker med 14,92 prosent til en kurs på 9,54 dollar per aksje. Dette kommer etter at aksjen også sank 13,2 prosent på Oslo børs mandag


På København-børsen sank Maersk, som etter flåtestrørrelse er verdens største shippingselskap, med over 4,8 prosent.

Behov for korreksjon

Samme dag som de store børsfallene, skriver stjerneforvalter Jan Petter Sissener at det er flere faktorer som er utløsende.

Han nevner blant annet Kinesisk økonomi som en viktig årsak, der blant annet en likviditetskrise i Kinas største boligutvikler China Evergrande har fått stor internasjonal oppmerksomhet. 

Avslutningsvis sier Sissener at han mener behovet for en korreksjon er en av hovedårsakene til børsfallet.