<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Maersk-kursen stuper etter rekordsterke kvartalstall

Onsdag pekte pilene nedover for blant andre Maersk, Paramount Global og Estee Lauder, mens Vestas og Caesars Entertainment fikk kursløft.

    Publisert 2. nov. 2022 kl. 16.11
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 270 ord
    SER «NORMALISERING»: Maersk tror containerfraktratene har passert toppen. Foto: Bloomberg

    Maersk-kursen var onsdag ettermiddag ned med 7 prosent, selv om selskapet tjente rekordmye i tredje kvartal. Den globale lederen i containerfraktmarkedet dro nytte av skyhøye rater i perioden, men fortalte at etterspørselen trolig vil falle med 2-4 prosent i år. Årsaken er verdensøkonomiens oppbremsing. «Det er klart at fraktratene har passert toppen og begynte å normalisere seg i løpet av kvartalet,» uttalte toppsjef Søren Skou.

    Vestas' driftsresultat i tredje kvartal ble minus 127 millioner euro, langt verre enn konsensusestimatet på minus 40 millioner euro. I tillegg ble prognosen for årets inntekter og inntjening nedjustert. Aksjekursen stupte umiddelbart etter at de skuffende tallene ble kjent, men hentet seg inn da ledelsen beroliget investorene på en telefonkonferanse. Ved firetiden var vindturbinprodusentens børsverdi opp med godt over 3 prosent.

    I USA pekte pilene nedover for blant andre Paramount Global. Mediagiganten bommet på analytikernes topp- og bunnlinjeestimat i tredje kvartal, selv om antallet nye abonnenter var langt høyere enn ventet. Utfordringen er at reklameinntektene dabber av som følge av økonomisk oppbremsing og redusert kjøpekraft blant forbrukerne. Kursfallet ble på 10 prosent.

    Også Estee Lauder, en ledende amerikanske kosmetikkprodusent, gjorde det elendig. Aksjen var ved firetiden onsdag 6 prosent lavere som følge av overraskende nøktern «guiding» for resten av året. Ledelsen viste til stigende kostnader, den sterke dollaren og coronarelaterte nedstengninger i Kina.

    Caesars Entertainment var et lyspunkt på New York-børsen, med et kursløft på rundt 6 prosent. Det Nevada-baserte konsernet er ansvarlig for driften av mer enn 50 hoteller og kasinoer, og i tredje kvartal dro virksomheten inn 2,89 milliarder dollar. Inntektene oversteg fjorårets nivå og konsensusestimatet med henholdsvis 200 og 70 millioner dollar. Også nettoresultatet overrasket positivt.