<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Twitter og Tesla – en dårlig kominbasjon

Twitters medarbeidere og kunder rømmer, og Tesla-topp Elon Musk bruker tilsynelatende altfor mye tid på sitt nylig oppkjøpte nettsamfunn.

Publisert 16:17 18. nov. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 296 ord
TRAVEL MED TWITTER: Elon Musks Twitter-oppkjøp skaper stadig mer hodebry for Tesla-toppen. Foto: Bloomberg

Tesla-kursen var ved firetiden fredag opp med 2 prosent, idet stadig mer av toppsjef Elon Musks tid og energi vies til nylig oppkjøpte Twitter. Det ble torsdag kveld kjent at en mengde Twitter-ansatte er i ferd med å forlate selskapet, på toppen av alle som Musk selv har sparket. Angivelig forsvinner hele grupper med medarbeidere som jobber med selskapets kritiske infrastruktur. En dag tidligere hadde Musk fortalt at Twitter-arbeidet tok nesten all hans tid.

Gründeren betalte i oktober 44 milliarder dollar for Twitter og finansierte transaksjonen med salg av Tesla-aksjer, penger fra eksterne investorer og rundt 13 milliarder dollar i banklån. Sistnevnte er Twitters forpliktelse, heller enn Musks, til tross for at konsernet går med dundrende underskudd. Dersom gjelden skal betjenes haster det med andre ord med å oppnå lønnsomhet – og dette vil skape stadig mer stress for Tesla-sjefen. 

Det hjelper ikke at en rekke selskaper angivelig har sluttet å reklamere på Twitter, og at vi går inn i en lavkonjunktur. En risiko er at Musk må selge ytterligere Tesla-aksjer for å holde driften gående. Ikke overraskende har elbilprodusentens aksjekurs sunket med 18 prosent siden 18. oktober, dagen før Twitter-oppkjøpet ble ferdigstilt,, og fra rekorden i november i fjor utgjør nedturen 56 prosent.

Fredag fikk vi også ferske regnskaper fra de amerikanske kleskjedene Ross Stores og Gap, samt cybersikkerhetskonsernet Palo Alto Networks. Samtlige imponerte stort, og ved firetiden var aksjekursene opp med henholdsvis 13, 8 og 9 prosent.

For øvrig skapte kommentarer fra St. Louis Fed-sjef James Bullard en del bekymringer. Han hevdet at styringsrenten ennå ikke er tilstrekkelig høy til å holde inflasjonen nede. På litt sikt er et nivå på 5-7 prosent mer forsvarlig, ifølge Bullard. Terminkontraktmarkedet priser for tiden inn en 12 prosent sjanse for at Fed funds-renten er minst 5 prosent ved utgangen av neste år.