<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Manchester United på seierspallen

Manchester United-kursen har nå steget 60 prosent på tre handelsdager. Tesla og Activision Blizzard gjorde det derimot dårlig.

  Publisert 25. nov. 2022 kl. 15.50
  Oppdatert 25. nov. 2022 klokken 16.16
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 283 ord
  KAN BLI SOLGT: Manchester United-kursen stiger voldsomt som følge av oppkjøpsspekulasjon. Foto: Bloomberg

  Manchester United-aksjonærene scorer virkelig stort for tiden. Fotballaksjen fikk et løft på i alt 44 prosent tirsdag og onsdag, og fredag kom ytterligere 11 prosent. Årsaken er meldinger om at klubben vurderer «strategiske alternativer», inkludert et mulig salg.

  Activision Blizzard fikk derimot et kursfall på godt over 3 prosent, etter at Politico hevdet at USAs konkurransetilsyn planlegger å blokkere Microsofts oppkjøp av spillprodusenten.

  Tesla klarte seg bedre. Aksjekursen var ved halv firetiden rundt 1 prosent lavere, selv om elbilprodusenten hevdet at alle nordamerikanske kunder nå har tilgang til oppdatert selvkjørings-programvare. Det er fortsatt snakk om en betaversjon, så Tesla-eierne burde trolig fortsette å holde et våkent øye på veien.

  For øvrig var Kina i fokus. En dag etter at Tyrkias sentralbank kuttet sin styringsrente med 1,5 prosentpoeng, til 9 prosent, fulgte People's Bank of China (PBOC) etter med nye stimulansgrep. Bankenes reservekrav ble redusert med 0,25 prosentpoeng, noe som på sikt ventes å øke pengemengden med 500 milliarder yuan. Beløpet tilsvarer nesten 700 milliarder kroner.

  Stimulansen hadde ingen åpenbar effekt på de europeiske børsindeksene, som fredag ettermiddag hovedsakelig var ned. Londons FTSE 100 var et unntak, med tilnærmet null endring. En britisk korttjeneste meldte at antallet «Black Friday»-kjøp var på linje med fjorårets, noe som kan tyde på at Storbritannias økonomiske oppbremsing ikke er fullt så ille som tidligere antatt. Og i Tyskland ble det kjent at BNP vokste med 0,4 prosent fra andre til tredje kvartal.

  De fleste varsellampene lyser imidlertid rødt på begge sider av Atlanterhavet. Den tyske rentekurven, en av de mest pålitelige indikatorene vi har, er nå mer invertert enn noen gang siden 1992. I USA må vi helt tilbake til 1981 for å finne en større forskjell mellom de to- og tiårige rentene.