<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla sliter i Kina

Kina-satsingen går ikke helt som planlagt for Tesla, og torsdag bidro en ny Bloomberg-melding til at elbilprodusentens kursfall fortsatte.

    Publisert 8. des. 2022 kl. 16.04
    Oppdatert 8. des. 2022 klokken 16.36
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 275 ord
    ALTFOR STOR LAGERBEHOLDNING: Tesla sliter visst nok med uventet svak etterspørsel i Kina. Foto: Bloomberg

    Tesla-kursen var torsdag ettermiddag ned med ytterligere 1,2 prosent, til nær det laveste nivået på to år. Fallet skyldtes en Bloomberg-melding om at elbilprodusenten skal redusere arbeidsøktene ved sin Shanghai-fabrikk med rundt to timer. Dette skal visst nok skje fra og med mandag, og dessuten skal konsernet vente med å ansette flere medarbeidere ved anlegget. Problemet er for store lagerbeholdninger og uventet svak etterspørsel i Kina. I november solgte Tesla likevel rekordmange biler i landet.

    GameStop, en annen aksje som er populær blant daytraderne, var derimot opp med mer enn 6 prosent. Det til tross for at både inntektene og underskuddet skuffet i butikkjedens seneste kvartal. Toppsjef Matt Furlong lovte imidlertid at det nå er slutt på de store investeringene, samt at selskapet vil være svært forsiktig med fremtidige utgifter.

    Generelt er investorene mer opptatt av hva USAs sentralbank kommer til å foreta seg på rentemøtet neste onsdag. Derivatmarkedet priser nå inn en 25 prosent sannsynlighet for at Fed jekker opp styringsrenten med mer enn et halvt prosentpoeng, mens tallet for en uke og en måned siden var henholdsvis 22 og 43 prosent.

    Fersk statistikk for antallet nye søknader om amerikansk arbeidsledighetstrygd hadde lite å si for disse forventningene. Det ukentlige nivået steg med 4.000, til 230.000. Dette var på linje med økonomenes snittestimat og det nest høyeste siden august.

    For øvrig publiserte britiske Finimize resultatet av en spørreundersøkelse rundt globale privatinvestorers planer for 2023. Den avdekket at bare 1 prosent av investorene planlegger å dumpe sine aksjer, mens 65 ønsker å sitte på dagens portefølje, og 29 prosent skal kjøpe mer. 64 prosent av de spurte hadde mest tro på store teknologiselskaper som Apple, Microsoft, Alphabet og Meta.