<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seriemorder fanget i Montenegro

Siden 1990 er sju kvinner drept av samme mann, som har slått til i USA, Beliga og Albania, ifølge etterforskere.

    Publisert 24. feb. 2007 kl. 08.47
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.40
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 271 ord

    Høsten 1990 ble 61 år gamle Mary Beal drept i New York. Liket ble funnet kuttet opp i to plastposer nær havneområdet i Bronx. Politiet rettet raskt søkelyset mot hennes venn, taxisjåføren Smail Tulja. Det ble funnet blodspor i leiligheten hans, men han klarte å rømme fra landet før politiet fikk fatt i ham, skriver avisa Politiken. Høsten 1990 ble 61 år gamle Mary Beal drept i New York. Liket ble funnet kuttet opp i to plastposer nær havneområdet i Bronx. Politiet rettet raskt søkelyset mot hennes venn, taxisjåføren Smail Tulja. Det ble funnet blodspor i leiligheten hans, men han klarte å rømme fra landet før politiet fikk fatt i ham, skriver avisa Politiken. I fjor var en politimann fra New York på et kurs i FBI, der han hørte om drapene på to kvinner i Albania. Også likene av dem var blitt skåret opp. Det fikk ham til å huske saken fra New York i 1990. Nå har politiet i den montenegrinske hovedstaden Podgorica pågrepet Smail Tulja.Den videre etterforskningen har avdekket at Tulja på midten av 90-tallet bodde i Belgia. Der har politiet jobbet intenst med å oppklare drap på fem kvinner som også ble skåret opp. De belgiske etterforskerne antok at gjerningsmannen måtte være profesjonell kirurg eller slakter på grunn av måten likene av kvinnene var skåret opp, skriver avisa. Men også da klarte Tulja å komme seg unna politiet.Da han dukket opp i fødelandet Montenegro fant politiet kort tid etterpå en kvinne som var drept og skåret opp i nabolandet Albania. Men etter et politisamarbeid mellom Montenegro, Albania og FBI, lyktes det til slutt å pågripe Tulja. (©NTB)