<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lavkarbo velger bort frukt

Frukt- og grønnsaksprodusenten Bama har sett en klar trend etter at media begynte å skrive om lavkarbodietter.

  Publisert 13. des. 2011 kl. 11.20
  Oppdatert 13. des. 2011 klokken 11.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  Foto: Scanpix

  Salget av frukt og grønnsaker som er rike på karbohydrater, har rast i høst. Og poteter og rotgrønnsaker har størst nedgang, skriver Nationen.- Nedgangen startet omtrent samtidig med at avisene begynte å skrive mye om lavkarbodietter. Vi tror det er en klar sammenheng, sier informasjonssjef Hanne Linnert i Bama til Newswire.Hun sier likevel at det ikke er unormalt at salg og forbruk av frukt og grønnsaker svinger i løpet av året, avhengig av kvalitet og tilgjengelighet.- Men for noen produkter er utviklingen i høst svært atypisk. Forbruket av frukt og grønnsaker som er rike på karbohydrater går ned, mens karbofattige produkter øker. Så tydelige utslag har vi aldri sett før, sier Linnert.Bransjetall for frukt- og grønnsaker viser at potetsalget og rotgrønnsaker, som kålrot og gulrot, har sunket med 12 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.Også frukttyper som epler, pærer og appelsiner har hatt en nedgang på over fem prosent bare i høst.FØLG HARD, SPREK & SUNN PÅ FACEBOOK!