<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stadig flere vil skøyte

Har du lyst å prøve deg på den samme 5-mila som Petter Northug vant under VM i Holmenkollen? Da har du mulighet 24. mars.

  Publisert 15. des. 2011 kl. 08.52
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 227 ord
  Foto: Scanpix

  Under VM i Holmenkollen sikret Petter Northug gull til Norge på 5-mila. Nå kan du prøve deg på den samme løypen, når Skiforeningen 24. mars arrangerer Holmenkollen Fristilrenn for første gang.- Med det nye anlegget i Holmenkollen har vi brede nok traseer til å arrangere et godt fristilsrenn. 5 mils-traseen i Holmenkollen er kjent for å være en av verdens tøffeste, noe man ikke får så godt inntrykk av ved å se på tv, men som man vil merke godt når man går den, sier arrangementsansvarlig i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland, i en kommentar.Traseen har 1.997 høydemeter, og det vil bli gått seks runder á 8,3 kilometer. Sperrefristen er satt til seks timer, men det blir mulighet til å stille enten i den individuelle klassen eller i en klasse for tre-personerslag.Sørland tror konkurranseformen vil passe godt for flere målgrupper.- Det er opp til laget å bestemme hvor mange runder hver enkelt på laget skal gå. Alle må gå en runde, men har man med en som er sterkere enn de andre er det ingenting i veien for å la den personen gå flere runder, sier han.I 2012 er det satt av drøye 1.000 startnumre, hvorav 300 er individuelle og resten er for lag.- Her er det bare å dra med seg treningskamerater eller kolleger, utfordre naboen og teste formen, oppfordrer Sørland.FØLG HARD, SPREK & SUNN PÅ FACEBOOK!