<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette bør du gjøre før skiene legges på hylla

Påsken står for tur, og for mange er årets skisesong snart over. Her er tips til hvordan du bør stelle skiene før de pakkes bort for sommeren.

  Publisert 30. mars 2012 kl. 12.35
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 195 ord
  Foto: Finansavisen

  Når sesongen er over og skiene skal legges på hylla må de klargjøres for sommeropplag. Ikke bare vil det være triveligere å ta frem ski som er rene når snøen kommer til høsten, men skiene vil også ha bedre gli og de vil vare lenger, skriver magasinet Birkebeiner'n.Jan Erik Berger, som har vært profesjonell smører siden sesongen 1994-95 både på landslagsnivå og for Team Xtra Personell, har flere tips til hvordan man best bevarer skiene.Først og fremst anbefaler han å rense skiene. Skrap vekk klister og diverse med skrape, vask deretter med skirens på midten og eventuelt flekker av klister i glisonen.- Husk å vaske over kanter og oppå skia også. Dette er likt uansett om det er barneski, turski eller racingski, sier han til Birkebeiner'n.Når skiene er renset og tørket anbefaler Berger å varme inn et lag glider som ikke sikles. Det beskytter glisonene gjennom sommeren.Om skiene ligger eller står når de ikke er i bruk har ikke så mye å si, men for racingski anbefaler han å legge skiene en varm plass med sålen opp. Da kan glideren hele tiden mette sålen.Akkurat nå: Over 2.600 følger HegnarSPREK på Facebook. Bli fan du også!