<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan disse øke sjansen for Alzheimer?

Forskere har gjort urovekkende funn når det gjelder høyt inntak av antioksidanter.

Publisert 28. mars 2012
Oppdatert 16. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 1 ord
+ mer
lead
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Hiver du i deg antioksidanter for å bremse utviklingen av Alzheimer? Det kan faktisk gjøre mer vondt enn godt, skriver vg.En forskergruppe har testet hvordan inntak av en miks av antioksidanter vitamin E, vitamin C, Alfa-liponsyre og Q10 har på risikoen for å utvikle Alzheimer hos en gruppe pasienter som allerede hadde symptomer på sykdommen.- Kombinasjonen av antioksidantene som vi testet, viste ingen forbedring, sier hovedforfatter, professor Douglas Galasko til avisen.Snarere tvert i mot viste testene at personer som fikk antioksidanter hadde et litt raskere forfall av hjernens funksjoner.- Dette gjorde oss bevisste på at man kan forverre Alzheimer ved å ta denne kombinasjonen av antioksidanter, sier professoren til avisen.