<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Fett er livsviktig for oss

Ernæringsekspert advarer mot kombinasjonen av lav fettprosent og hard fysisk aktivitet.

Publisert 26. mai 2012 kl. 10.00
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 18.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
Foto: Scanpix

Å trene bortalt kroppsfettet er ikke veien til bedre prestasjon. Du risikerer flere skader, mistrivsel og i verste fall kollaps, skriver Birkebeiner'n.- Fettprosent på kroppen sier noe om energibalansen totalt sett, og en meget lav fettprosent handler ofte om at man har trent mer enn man har klart å restituere seg over en lengre periode, sier kost- og ernæringsekspert Therese Fostervold Mathisen, som påpeker at lav fettprosent ikke betyr at man presterer bedre.- Å konkurrere med lav fettprosent innebærer at en kropp med svært lavt energinivå presses hardt fysisk - noe denne kroppen altså ikke er i stand til. Sjansen for alvorlige hendelser som kollaps under konkurransen er derfor stor, sier hun til magasinet.Fostervold Mathisen mener man godt kan styre unna det mettede fettet i storfekjøtt og meieriprodukter, samt snacks, kaker og godteri, og heller velge daglig inntak av nøtter, fet fisk, planteoljer, margariner, avokado og oliven.- Fett er faktisk essensielt; altså livsviktig for oss. Vi kan lage mye fett selv, men omega-3 og omega-6 må vi få tilført via mat, sier ernæringseksperten til Birkebeiner'n.Akkurat nå: Over 3.280 følger HegnarSPREK på Facebook. Bli fan du også!