<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lavkarbo øker risikoen for slag

"Low carb, high fat"-kosthold kan fremkalle hjerte- og karsykdommer.

Publisert 27. juni 2012
Oppdatert 16. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 122 ord
lead
Bacon. FOTO: SCANPIX.
Bacon. FOTO: SCANPIX.

Proteinrik kost med like karbohydrater øker risikoen for hjertesykdommer og slag, viser en ny svensk-amerikansk studie, skriver di.se.Forskere ved Karolinska instituttet og Harvard-universitetet har fulgt 43.000 kvinner i Uppsala-regionen i Sverige i en av de største vitenskapelige undersøkelsene som noensinne har blitt gjort på lavkarbo-dietter og langtidseffekten.Hele 1.270 av kvinnene ble rammet av slag eller hjerteinfarkt, og risikoen økte i takt med at de kuttet ned på karbohydrater og spiste mer protein.Studien ble gjort på bakgrunn av den populære Atkins-dietten mange kvinner har valgt å følge og den oppblomstrende LCHF - low carb, high fat.I Norge er den kjente bloggeren, Caroline Berg Eriksen, også kjent som "Fotballfrue" en tilhenger av LCHF.Akkurat nå: Over 3.745 følger HegnarSPREK på Facebook. Bli fan du også!