<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Denne maten reduserer faren for diabetes

Forskere har nå kommet frem til at en rekke meieriprodukter reduserer risikoen for å utvikle diabetes 2. Se hvilke her.

Publisert 27. juli 2012
Oppdatert 16. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
lead
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Spiser du mye ost, yogurth og drikker surmelk kan du redusere risikoen for å utvikle diabetes 2, viser ny forskning publisert i The American Journal of Clinical Nutrition, melder Dagbladet.Professor emeritus og spesialist i indremedisin, Dag S. Thelle, er ikke overrasket over funnene i studien.- Dette bekrefter data fra tidligere studier som fant en beskyttende effekt mot diabetes i ost, sier Thelle til avisen.- Av dette må vi kunne konkludere at noen meieriprodukter har en gunstig effekt på utviklingen av diabetes, sier han.I den nye studien påpekes det ifølge Dagbladet at forskerne er usikre på om det er fermenteringsprosessen eller ulike typer fettsyrer som gir den gunstige effekten av meieriproduktene.- Denne studien viser at ikke alle typer mettet fett nødvendigvis har en skadelig helseeffekt, og at man er kommet lenger i å se på hvilke typer matvarer som kan ha en gunstig helseeffekt, sier klinisk ernæringsfysiolog ved Oslo universitetssykehus, Mette Svendsen, til avisen.Huns synes resultatene av studien er spennende, men påpeker at det må mer forskning til før man kan konkludere.Akkurat nå.. følger 3.937 HegnarSPREK på Facebook. Bli fan du også!