Ikke la deg lure av "grovt" brød
Matsminke får grøvt brød til å se og høres sunnere ut enn det egentlig er.

Grovt brød på butikken er ikke alltid det samme som sunt. En test gjennomført av VG viser at sukker og sirup er bakt inn i flere av brødene, mens andre inneholder for mye salt.Dessuten hadde flere av grovbrødene med tre "kaker" på brødskalaen, kun et par prosent mer grovt mel enn minstekravet.- Sjekk grovhetsprosenten og velg fiberrike brød. For å unngå mer salt enn nødvendig bør du velge brødene som i tillegg kommer med nøkkelhullsmerking, sier ernæringsfysiolog Lise von Krogh til avisen.Disse grovbrødene scoret best i testen:Score 6/6 : Fiber & Frø fra Goman. Flott brød med maks grovhet.100% Grovt fra Bakehuset. Best på protein og fiber, og lavest på salt.Score 5/6 : Grovt & Godt fra Mesterbakeren. Mye brød for pengene med nest høyeste proteininnhold i testen.