<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ikke la deg lure av "grovt" brød

Matsminke får grøvt brød til å se og høres sunnere ut enn det egentlig er.

Publisert 2. apr. 2013
Oppdatert 17. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 1 ord
+ mer
lead
Grovt brød. Foto: Scanpix
Grovt brød. Foto: Scanpix

Grovt brød på butikken er ikke alltid det samme som sunt. En test gjennomført av VG viser at sukker og sirup er bakt inn i flere av brødene, mens andre inneholder for mye salt.Dessuten hadde flere av grovbrødene med tre "kaker" på brødskalaen, kun et par prosent mer grovt mel enn minstekravet.- Sjekk grovhetsprosenten og velg fiberrike brød. For å unngå mer salt enn nødvendig bør du velge brødene som i tillegg kommer med nøkkelhullsmerking, sier ernæringsfysiolog Lise von Krogh til avisen.Disse grovbrødene scoret best i testen:Score 6/6 : Fiber & Frø fra Goman. Flott brød med maks grovhet.100% Grovt fra Bakehuset. Best på protein og fiber, og lavest på salt.Score 5/6 : Grovt & Godt fra Mesterbakeren. Mye brød for pengene med nest høyeste proteininnhold i testen.