<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Klimavennlige prosjekter kan få mer statlig finansiering

Staten lanserer et utvidet finansieringstilbud til klimavennlige prosjekt og er i dialog om grønne investeringer i Norge på over 60 milliarder kroner.

Publisert 6. des. 2022 kl. 11.07
Oppdatert 6. des. 2022 klokken 11.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord
STØTTE: Adm. direktør Tone Lunde Bakker i Eksportfinansiering Norge (Eksfin). Foto: Eksfin

Det er den statlige forvaltningsbedriften Eksportfinansiering Norge (Eksfin) som står bak det utvidede finansieringstilbudet, som blir lansert onsdag.

– Jeg er veldig glad for at vi nå kan tilby en mer fleksibel finansieringsløsning. Mange av de grønne prosjektene vi er i dialog med, er i milliardklassen, og det kreves betydelig finansiell kapasitet til å løfte disse, sier administrerende direktør Tone Lunde Bakker i Eksfin.

Eksfin er i dag i dialog om grønne prosjekter til en verdi på over 60 milliarder kroner og har lenge tilbudt lånegarantier til anleggsinvesteringer hos eksportører og deres underleverandører.

Det utvidede finansieringstilbudet innebærer at både lån og garanti tilbys, samtidig som klimavennlig prosjekter kan få finansiering, selv om eksporten skulle ligge flere år i fremtiden.

Bakgrunnen for utvidelsen er regjeringens målsetting om økt fastlandseksport.

NTB