<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Du kan bli gjeldsslave resten av livet

Du sparer noen kroner ved å droppe ansvarsforsikringen. Men er det verdt det?

  Publisert 26. mai 2008 kl. 11.25
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 202 ord
  Foto: HegnarOnline

  Over 120 000 motorvogner mangler lovpålagt ansvarsforsikring, viser nye tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH). Dette utgjør 3,7 prosent av 3,2 millioner registrerte motorvogner, og er en forverring fra året før.- Skader du andres liv, helse eller eiendom uten å ha ansvarsforsikringen i orden, risikerer du i verste fall å bli livsvarig gjeldsslave, sier FNHs kommunikasjonssjef Stein Haakonsen.Trafikkforsikringsforeningen (TFF), som er et felles organ for forsikringsselskapene innenfor FNH, har til oppgave å sikre erstatning til dem som er påført skade av uforsikrede og ukjente motorvogner. Uforsikrede motorvogner var i fjor involvert i 603 trafikkulykker, som medførte erstatninger på 16,3 millioner kroner.Samtidig sto ukjente motorvogner for hele 6 284 skadesaker, hele 1 133 flere enn i året før. De medførte erstatninger på 62,4 millioner, mot 47,5 millioner i 2006.Stikker av- I de fleste skadetilfellene med ukjent kjøretøy har føreren stukket av. Det er logisk å anta at flere av de ukjente skadevolderne også har vært uten forsikring, sier Haakonsen.Trafikkforsikringsforeningen drev overfor eiere og brukere av uforsikrede motorvogner i fjor inn 7,5 millioner kroner ved regress, tilsvarende 45,6 prosent av årets utbetalinger.Flere rettsavgjørelser viser dessuten at eiere og førere som vet kjøretøyet de bruker ikke er forsikret, ikke får erstatning om de selv påføres personskade.