<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Foto: iStockPhoto

Manglende bilbelte - kr 2500 ?

Statens Vegvesen ønsker å øke gebyret på manglende bilbelte til 2500 kroner.

Publisert 27. mai 2008 kl. 08.29
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord

Nesten ti prosent av alle bilister bruker ikke bilbelte. 40 prosent av dem som omkommer i bilulykker, har ikke brukt bilbelte, melder Statens Vegvesen.Nå ønsker de å øke gebyer fra 750 kroner til 2500 kroner for å ikke bruke bilbelte.- Svaret er både kampanjer, kontroller og gebyrer. Statens vegvesen har gjort en stor innsats på disse områdene og det skal fortsette, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen til adressa.no.FarligDet er høy risiko å ikke bruke bilbelte. På de fleste nye biler i Norge følger det med bilbeltealarm, men da Norge har en meget gammel bilpark, er det mange som ikke har slik alarm.- Bilbelteløse bilister lever farlig. Ofte er unnskyldningen at de glemte det, at de bare skulle en kort tur og at farten er lav. Men en frontkollisjon i 50 km/t tilsvarer et fall på ti meter. På landsbasis ville trolig 40 personer overlevd hvert år hvis de brukte bilbelte, sier en talsmann for Statens Vegvesen til adressa.no.