<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik sparer du bensin - sier oljeselskapene!

Bensinprisen har blitt så høy at selv oljeselskapene vil fortelle deg hvordan du kan spare. Her er rådene!

  Publisert 29. mai 2008 kl. 15.13
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 189 ord
  Foto: Scanpix

  Gjennom en storstilt europeisk kampanje gir nå Den europeiske oljeindustriens interesseorganisasjon (EUROPIA), Europa-kommisjonen og Norsk Petroleumsinstitutt råd til hvordan du kan spare på bensinskvettene.For i takt med økte råvarepriser på olje har bensin- og dieselprisene nådd nye høyder. I dag er literprisen på både bensin og diesel passert 13 kroner med god margin, skriver Forbruker.noFlere enn 45.000 bensinstasjoner i 29 europeiske land inngår i kampanjen som har fått navnet «Spar mer enn bare drivstoff». Kampanjen presenterer ti tips for hvordan man kan kjøre mer effektivt.Her er sparetipsene:1. Sjekk bilen regelmessig på et verksted og peil oljen.2. Kontroller lufttrykket i dekkene dine hver måned.3. Fjern unødig vekt fra bagasjerom og baksete.4. Lukk vinduene, særlig ved høy hastighet, og fjern tomme takstativ.5. Bruk klimaanlegget bare når det er nødvendig.6. Begynn å kjøre med en gang du har startet motoren, og stopp motoren når du står stille i over ett minutt.7. Kjør i fornuftig hastighet, og fremfor alt, kjør rolig.8. Skift til høyere gir så tidlig som mulig når du akselererer.9. Prøv å gjøre ditt til at trafikken flyter.10. Vurder å dele bil med andre på vei til arbeid og i fritiden.