<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Foto: Toyota

Amerikanere vil ha små Toyotabiler

Amerikanske bilkjøpere vil ikke lenger ha store og tunge biler, de vil kjøpe mindre og bensingjerrige kjøretøyer. Derfor er Prius mer populær enn noensinne.

Publisert 11. juli 2008 kl. 10.32
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord

Toyota vil fra andre halvdel av 2010 erstatte produksjonen av Highlander SUV med produksjon av Prius hybrid ved Toyota Motor Manufacturing Misssissippi. Highlander skal i stedet produseres i Indiana fra neste høst. Produksjonen av den største pickupen - Tundra - ved fabrikken i Texas skal justeres i takt med synkende etterspørsel, heter det i en pressemelding fra Toyota.Produksjonen av Prius er den andre hybrid-produksjonen i USA, Toyota produserer allerede Camry Hybrid ved sin fabrikk i Kentucky. Det er ventet at etterspørselen etter hybridbiler vil fortsette å øke, og Toyota ønsker å sikre stabil produksjon ved sine fabrikker i Amerika, og samtidig levere de bilene kundene ønsker.For ytterligere å tilpasse seg dagens situasjon vil Toyota stanse produksjonen av Tundra pickup og den store firehjulstrekkeren Sequoia i tre måneder fra august til november. I denne perioden skal de ansatte delta i videreopplæring og trening. Toyota Motor Corporation akter å trene folkene sine med tanke på ytterligere økninger av USA-produksjonen fremover, heter det i pressemeldingen.