<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Foto: Scanpix

Med 2 mill. km på telleren

Litt på siden: Det er slett ikke uvanlig at en taxi går to millioner kilometer.

Publisert 23. jan. 2009 kl. 14.02
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord

Visste du at bilen som er kjørt lengst i verden har gått 4,6 millioner kilometer? Det skal dreie seg om en 1976-modell Mercedes-Benz 240d som ble brukt som taxi i Hellas.Også her i landet ruller det biler med veldig mange kilometer på telleren. Vi satt senest i dag på med en Asker og Bærum-taxi som hadde passert to millioner kilometer. Det dreide seg som en 15 år gammel Mercedes E-klasse. Ifølge vår sjåfør er ikke dette enestående. I Oslo skal det rulle en taxi som har gått 3,4 millioner kilometer.På en vanlig dag kjører "vår" sjåfør 500-1.000 kilometer. Som passasjer merke du ikke mye til at det er eldgammel bil du sitter på med. Setetrekket på passasjerplassene var orignalt og uten særlig synlig slitasje.