<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fiat kan overta både Chrysler og Opel

Selv om Fiat tapte penger i første kvartal i år, vurderer den italienske bilgiganten å gå inn i de kriserammende konkurrentene Opel og Chrysler.

  Publisert 24. apr. 2009 kl. 05.10
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 164 ord
  Foto: Fiat

  Selskapet meldte torsdag om et tap på 411 millioner euro (3,6 milliarder kroner) i første kvartal, trass i at markedsandelen er økt kraftig i markeder som Italia, Frankrike og Tyskland.Markedsandelen er økt på grunn av økt etterspørsel etter småbiler i krisetider, og fordi de nyeste modellene Bravo, Grande Punto og den nostalgiske Fiat 500 er blitt svært populære over hele Europa.Fiats sjef Sergio Marchionne sa torsdag at samtalene om en allianse med den kriserammede amerikanske produsenten Chrysler går sin gang, en uke før fristen USAs regjering har gitt Chrysler for å vise at selskapet har livets rett.Obama-administrasjonen har satt som betingelse at Chrysler inngår i en allianse med Fiat for å redusere gjelden og lønnsutgiftene og unngå konkurs.Marchionne gjorde det klart at Fiat ikke vil investere penger i Chrysler, og at det i tilfelle blir snakk om en aksjeutveksling.Samtidig opplyste lederen for arbeiderrådet i Opel at Fiat allerede neste uke vil undertegne en avtale om å kjøpe aksjemajoriteten i Opel fra General Motors. (NTB)