<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ingen økning av vrakpanten

Det blir ingen økning av vrakpanten for gamle biler slik opposisjonen i Stortinget ønsker.

    Publisert 9. juni 2009 kl. 11.44
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 106 ord

    Fremskrittspartiet og Høyre har foreslått tiltak for å bli kvitt gamle biler for å fornye bilparken og redusere utslippene, men fikk bare støtte fra Venstre og Kristelig Folkeparti da forslaget ble behandlet i Stortinget tirsdag.Regjeringspartiene avviste forslaget fordi de mente at økt vrakpant ikke har tilstrekkelig virkning. Kostnadene ved forslagene fra opposisjonen er beregnet til over 2 milliarder kroner.- Kostnadene står ikke i forhold til miljøgevinsten, konstaterte miljøvernminister Erik Solheim (SV).Han sa også at tidspunktet for å øke vrakpanten er uheldig.- Tidspunktet for å gjøre det er når familievennlige elbiler kommer på markedet. Da vil miljøgevinsten av å bytte ut bilparken være stor, hevdet statsråden. (©NTB)