<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Saab blir litt norsk

General Motors selger Saab Automobile til sportsbilprodusenten Koenigsegg, bekrefter Saab og GM.

  Publisert 16. juni 2009 kl. 11.36
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 191 ord
  Bård Eker - Foto: Scanpix

  I en pressemelding fra Saab heter det at GM og Koenigsegg har undertegnet en intensjonsavtale om salget av Saab. Det blir ikke opplyst hva salgssummen er.Et ledd i avtalen er en forventning om at den svenske regjeringen bidrar med lånegarantier for 600 millioner dollar fra Den europeiske investeringsbanken EIB. Salget ventes å være sluttført i løpet av tredje kvartal i år.I en pressemelding sier GMs Europa-sjef Carl-Peter Forster at valget av Koenigsegg er det rette både for Saab og for General Motors. Han sier at Koenigsegg står for en unik kombinasjon av innovasjon, entreprenørånd og finansiell styrke.Fagforeningen hos Saab, IF Metallklubben, er også fornøyd med løsningen, ifølge TT.Ifølge avtalen skal General Motors fortsette å samarbeide med Saab en periode, blant annet om teknologi.Det er også klart at produksjonen av Saab skal forbli i Trollhättan. Saab har flere nye modeller nesten klare til å lanseres.Litt norskKoenigsegg, som ble grunnlagt i 1994 av den svenske forretningsmannen Christian von Koenigsegg, har bare 45 ansatte og produserer årlig 18 luksussportsbiler.Det er det nyopprettede selskapet investeringsselskapet Koenigsegg Group som GM har inngått avtale med. Norske Bård Eker har en 12,5 prosents eierandel i det nye selskapet.