<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bruken av veisalt skal ned

Sterke røster vil ha ned bruken av veisalt på norske veier av hensyn til både miljø og trafikanter.

  Publisert 31. juli 2010 kl. 09.31
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 158 ord
  Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

  Statssekretær Lars Erik Bartnes i Samferdselsdepartementet sier at saltbruken skal ned, mens Kurt Oddekalv, leder i Miljøvernforbundet, vil ha regelrett forbud, skriver Nationen.Avisa skrev fredag at skadene på skog og vegetasjon etter salting aldri har vært større enn denne vinteren. Over 200.000 tonn salt ble brukt på norske veier i fjor.- Veisalting har bare negative konsekvenser. Det finnes ingen bevis for at det bedrer trafikksikkerheten. Tvert om. På toppen kommer miljøødeleggelsene, sier leder i Stopp veisaltingen, Kåre Denholm.I sin kamp har han støtte blant annet fra Miljøforbundets Oddekalv.- Det tar liv, ødelegger vann, biler og bygninger. Jeg vil rett og slett ha et forbud, sier han og viser til at matjord, grunnvann og innsjøer blir ødelagt.Han sier at det fins gode alternativer, som oppvarmet sand, og at andre land, som Canada, har kuttet ned på saltbruken.Bartnes sier at de er fullt klar over problemene med saltbruken, og at Samferdselsdepartementet forsker på hvordan man kan bruke mindre salt. (©NTB)