<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Toyota Prius v

Her er den nye Priusen

Toyota har vist frem en Prius som er en praktisk flerbruksbil.

Publisert 11. jan. 2011 kl. 10.26
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord

Toyota viste i dag nye Prius v på bilutstillingen i Detroit. Den nye praktiske flerbruksbilen kommer på markedet i USA allerede sommeren 2011 og er rettet inn mot unge, aktive familier. Som en forsmak på en mindre og kompakt hybridbil viste Toyota også frem Prius c Concept.Prius v er en praktisk familiebil med stor allsidighet (v - versatility), som er rettet inn mot unge aktive familier som ønsker mer plass og fleksibilitet i interiøret og samtidig fordelene av lavt forbruk og utslipp fra den hybride drivlinjen. Bilen får en luftmotstandskoeffisient på lave 0,29.Eksteriøret har runde, elegante former og en taklinje og silhuett som viser slektskapet til Prius. Den trapesformede fronten har lykter med skarpe linjer og forstørret luftinntak for bedre kjøling og lavere luftmotstand.Bagasjerommet har en kapasitet på inntil 971 liter (målt på amerikansk vis, fra gulv til tak) med alle seter intakt.Prius v kombinerer en 1,8-liters bensinmotor med 98 hk med en elektrisk motor som yter 80 hk. Til sammen gir drivlinjen 134 hk.Bilen har et oppgitt snittforbruk på 0,59 liter på mila etter amerikansk kjøresyklus og ut 66 prosent mindre skadelige avgasser og partikler enn gjennomsnittsbilen.Prius v kommer på markedet i USA til sommeren, men det er foreløpig ikke avklart om og eventuelt når den kommer til Norge.