<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Opp og ned for Toyota

Verdens største bilprodusent, japanske Toyota, fikk sin nettofortjeneste nesten firedoblet i de ni månedene fram til desember i fjor. Men i tredje kvartal av 2010 gikk det bratt nedover.

    Publisert 8. feb. 2011 kl. 08.47
    Oppdatert 8. feb. 2011 klokken 08.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 146 ord

    Bilbransjen i Japan lider under den sterke kursen på japanske yen og svak etterspørsel på hjemmemarkedet. Dette ser ut til å ramme de store produsentene som Toyota, Nissan og Honda svært hardt.Toyotas fortjeneste for perioden fra mars til desember steg til 382,7 milliarder yen eller 26,8 milliarder kroner. Prognosen for fortjenesten fram til utgangen av mars i år settes nå opp til 490 milliarder yen eller 34,3 milliarder kroner, opplyste konsernledelsen tirsdag.Anslaget økes, til tross for at konsernets nettofortjeneste i tredje kvartal i fjor sank til 93,6 milliarder yen (6,55 milliarder kroner). I samme periode året før var tallet 153,2 milliarder yen (10,7 milliarder kroner).Toyota eksporterte mer enn halvparten av bilene som ble produsert ved konsernets anlegg i Japan i fjor. Mange av disse bilene ble solgt med tap, fordi kursen på yen lå godt over det nivået mot dollar som konsernsjef Akio Toyoda ønsker seg.(©NTB)