<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Mitsubishi i-MiEV

Elbiler en økonomisk katastrofe

Som firmabiler er elbiler en økonomisk katastrofe.

Publisert 30. mars 2011 kl. 08.20
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord

Elbiler som firmabiler er en økonomisk katastrofe i fohrold til biler med vanlig forbrenningsmotor eller hybriddrift, viser tall fra leasingselskapet ALD Automotive AS.- De som vil ha elbil som firmabil er ikke opptatt av kostnader, men vil vise at de er miljøvennlige i en tidlig fase, sier administrerende direktør Øystein Haslebø i ADL Automotive AS til DN.Selskapet har gjort regneøvelser på tre biler; en Mitsubishi i-MiEV elbil, en Toyota Auris Hybrid og en VW Polo Blue Motion med en 75 hk dieselmotor.Totale årlige kostnader for en el-bilen som firmabil er 83.000 kroner, mens hybriden og dieselbilen gir kostnader på henholdsvis 49.000 og 44.000 kroner.Det er restverdiene etter tre år som utgjør den store forskjellen. i-MiEV-ens restverdi er satt til 40 prosent, mens de to øvrige bilene har en restverdi på over 60 prosent.