<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordår for MøllerGruppen

MøllerGruppen, mest kjent som importør og forhandler av Audi, VW og Skoda, fordoblet bunnlinjen til over 800 millioner kroner i fjor.

Publisert 25. mars 2011 kl. 15.00
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
Konsernsjef (CEO) Pål Syversen i MøllerGruppen. Foto: Finansavisen

MøllerGruppen hadde i 2010 et meget godt år. Konsernets omsetning økte med 19 prosent til 15,6 milliarder kroner, mens resultat før skatt ble mer enn fordoblet til 816 millioner kroner.Hovedårsaken til fremgangen er det økte bilsalget i Norge i fjor, men samtlige av MøllerGruppens virksomheter i Norge, Sverige og de baltiske landene hadde resultatbedring i fjor, opplyser selskapet.- Det gode resultatet skyldes både generell markedsvekst, at vi har tatt større markedsandeler og at vi har lykkes med å drive effektivt, sier konsernsjef Pål Syversen. Samtidig ser vi at det er betydelig potensial for forbedring hos mange av forhandlerne.Møller Bil, som er konsernets norske forhandlerkjedet for Volkswagen, Audi og Skoda, er det største forretningsområdet. Salgsinntektene i Møller Bil økte med 16 prosent til 9,7 milliarder kroner i 2010. Resultat før skatt ble 266 millioner kroner, en vesentlig økning fra 2009-resultatet på 71 millioner kroner.Importselskapet Harald A. Møller AS hadde en omsetning på 7,8 milliarder kroner i fjor, en øking på 33 prosent fra året før. Resultat før skatt ble nær doblet til 471 millioner kroner.