<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Foto: Med tillatelse fra AkerYachts

Selger tidligere Røkke-drøm "billig"

I sin tid bladde Kjell Inge Røkke gladelig opp store summer for å sikre seg yachtdrømmen M/Y Reverie. Nå kan hun bli din for en "billig" penge.

Publisert 14. des. 2011 kl. 18.45
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 286 ord

- KUPP M/Y Reverie "Røkkes gamle guttedrøm", heter det i en AkerYachts-annonse på Finn.no.Båtmegleren har inngått et nytt salgsoppdrag på Røkkes gamle yacht M/Y Reverie - som prises til 75.000.000 dollar eller om lag 445 millioner kroner pluss skatt.- "Den skal/må faktisk selges nå."- I forbindelse med det finansscenario som utspiller seg i Syd-Europa ser vi særlig at det er luksusting som yachter som ryker først og må selges unna, sier båtmegler Stian Sandlie i AkerYachts til HegnarOnline.Da Røkkes gamle yachtdrøm kom for salg, syns han det var ekstra morsomt å plukke opp dette objektet og tilby for salg - også til norske interessenter via Finn.no.- Men kan 445 mill. kalles et "kupp"?- Sammenlignet med normale markedspriser, er dette billig, sier Sandlie.Men det er likevel ikke første gang en båteier har måttet kvitte seg med yachtdrømmen.Røkke bestilte "Reveri" i 1996 hos Benetti i Italia som har spesialisert seg på å bygge verdens flotteste luksusyachter. Den ble levert i 2001, men som kjent så ble han tvunget til å selge den til byggekost kun 2 år senere for å unngå konkurs, skriver båtmegleren.- Han fikk vel tilbake om lag en halv milliard, mener jeg å huske, sier Sandlie.Men endelig salgspris får man aldri vite.. - Nå er 445 millioner en salgspris, sier Sandlie. Han utelukker ikke at eier kan være mottagelig for andre bud.- Vi vet aldri hva den egentlige salgsprisen vil ende på, legger han til.I annonsen kan man lese at siden Røkke satt som eier for luksusskipet har det blitt pusset opp for flere millioner kroner. Reverie de siste årene blitt brukt som charterbåt i Caribien på vinteren og i Middelhavet på sommeren. Og det opplyses om at yachten har gått ca. 13.000 timer.Se annonsen her!