<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Toyota Prius Plug-in Hybrid. Foto: Toyota

Toyota stenger fabrikk i Kina

Fallende etterspørsel gjør at verdens største bilprodusent stopper en av sine fabrikker, midlertidig.

Publisert 16. okt. 2012 kl. 11.43
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 77 ord

Den japanske bilprodusenten Toyota, som i første halvår av 2012 var verdens største bilprodusent planlegger en midlertidig nedstengelse av deres største fabrikk i Kina neste uke, skriver di.se.Årsaken skal være fallende etterspørsel.Den Kina-baserte Toyota-fabrikken står totalt for 60 prosent av all kinesisk Toyota-produksjon.Det er den bitre øystriden mellom Japan og Kina som får deler av skylden for at kineserne nå snur ryggen til det japanske bilmerket.Også Honda og Nissan har opplevd en tilbakegang i bilsalget i Kina.