<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Mercedes Concept Style Coupé. Foto: Mercedes

Overlistet startsperren på luksusbiler

Forskere har knekket startsperren på luksusbiler, men forbys å fortelle hvordan.

Publisert 29. juli 2013 kl. 10.53
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord

Forskeren og foreleseren Flavio D. Garcia ved Universitetet i Birmingham har sammen med nederlenderne Baris Ege og Roel Verdult knekket sikkerhetssystemet Megamos Crypto, skriver Digi.no.Systemet brukes for å identifisere startnøkkelen i dyre biler fra blant annet Porsche, Audi, Bentley og Lamborghini.Forskerne skulle i utgangspunktet holde et foredrag om arbeidet under USENIX Security Symposium i Washington D.C. i midten av august, men en britisk dommer besluttet nylig at de ikke får publisere forskningen.Volkswagen-gruppen gikk nemlig til sak for å få offentliggjøringen stoppet av frykt for tyverier.Garcia og kollegene mener derimot at forskningen har hatt som mål å forbedre sikkerheten, snarere enn å hjelpe kriminelle med å stjele dyre biler.- Offentligheten har rett til å vite om svakheten i sikkerheten de stoler på. Ellers vil bransjen og kriminelle vite at sikkerheten er svak, uten at offentligheten ved det, skal forskerne ha uttalt.