<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Citroën Grand C4 Picasso. Citroën Norge AS / Citroën Norge AS

Citroën lanserer familie-frakter med kjempeplass

Nye Grand C4 Picasso fra Citroën ser ut til å bli en skikkelig oppgradering fra forrige modell.

Publisert 15. okt. 2013 kl. 14.24
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.05
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 270 ord

Citroën presenterte nye Grand C4 Picasso på bilutstillingen i Frankfurt i september. Nå lanseres bilen på det norske markedet.«Grand C4 Picasso kan frakte 7 personer, og er bygget på den nye plattformen EMP2 (Efficient Modular Platform 2) som blant annet har bidratt til lavere vekt og med det lavere drivstofforbruk og CO2-utslipp. Akselavstanden er forlenget i forhold til forgjengeren, noe som kommer alle passasjerene om bord til gode», heter det i en pressemelding fra Citroën.Til tross for at den nye bilen fortsatt er 4,59 meter lang, har bagasjerommet vokst med 69 liter fra forrige modell, noe som gjør at kapasiteten nå er på digre 645 liter.Med bakre seterad skjøvet helt frem er volumet på hele 700 liter.Citroën Grand C4 Picasso fås i fire utstyrsnivåer: Attraction, Seduction, Intensive og Exclusive. Berøringsskjermen på 7 tommer er standard fra første nivå, det samme er sikkerhetsutstyr som ESP, antispinn, 6 airbags og ABS-bremser.I tillegg er bilen tilgjengelig med utstyr som aktiv cruisekontroll, aktive sikkerhetsbelter, automatisk blending av nær- og fjernlys, blindsonevarsling og «vinglevarsling». Vision 360 gir full oversikt over de nærmeste omgivelsene rundt bilen, mens systemet Park Assist styrer rattet automatisk ved parallell- eller lukeparkering.Ved lansering i Norge i slutten av oktober vil modellprogrammet omfatte to dieselmotorer på 90 og 115 Hk som begge leveres med Stop&Start-funksjonalitet, samt bensinmotorene VTi 120 og THP 155. Motorversjonen e-HDi 90 med girkassen ETG6 har et CO2-utslipp på kun 98 g/km, noe som ifølge Citroën er rekordlavt for en bil i dette segmentet.De norske introduksjonsprisene eksklusiv levering starter på 293.000 kroner for Grand C4 Picasso Attraction med dieselmotoren e-HDi 90 ETG6.Lanseringsdato er 24. oktober.Følg Hegnar BIL på Facebook