<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Audi TT. Skisse: Audi

Audi TT-premiere om 11 dager

Det er på tide å telle ned til lanseringen av nye Audi TT.

Publisert 20. feb. 2014 kl. 12.03
Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 311 ord

Om 11 dager får nye Audi TT sin verdenspremiere på bilutstillingen i Geneve. Tredje generasjon av den kompakte sportsbilen har tydelige aner fra første generasjon. Samtidig byr nye Audi TT på en rekke nye innovative løsninger, opplyser den norske importøren i en meldingDe første designskissene av nye Audi TT viser at singelframe-grillen er bred og flat. Sammen med de store luftinntakene og de markante lyktene, gir det nye Audi TT et markant ansikt. De mange horisontale linjene får nye Audi TT til å fremstå som lav og bred, samtidig som designen brytes opp de vertikale linjene i luftinntakene og lyktene. Som på Audi R8 er de fire ringene plassert på panseret fremfor i grillen.Profilen på coupéen minner om den klassiske designen til første generasjon Audi TT som ble lansert i 1998. De brede hjulbuene og den markante kanallisten har også tydelige aner fra forløperne. Bak ser man at eksosrørene er plassert mot midten av bilen, akkurat slik som på første generasjon Audi TT. Når nye Audi TTS lanseres, vil den komme med 4 enderør, slik som alle Audi S-modeller gjør.Interiøret er moderne, men med innslag av klassisk Audi TT-design. Tredje generasjon byr på infotainment-løsninger og tilkoblingsmuligheter i en helt ny dimensjon - den virtuelle cockpiten. Det digitale instrumentpanelet viser all informasjon på en 12,3 tommers stor skjerm godt synlig bak rattet. Det gir rom for et slankt og oversiktlig dashbord med rene linjer. De runde luftdysene er et klassisk TT-element, men i nye Audi TT har de fått en rekke nye integrerte funksjoner.En annen innovasjon som leveres på nye Audi TT er Matrix LED lysteknologi. En rekke individuelle LED-dioder i frontlyktene slås av, dimmes eller tennes automatisk avhengig av situasjonen. Dermed reagerer frontlysene ekstremt presist til andre biler, samtidig som veien alltid belyses optimalt.Nye Audi TT lanseres i Norge i 2. halvår. Prisen er ikke klar.

Audi TT. Skisse: Audi